LPR VPK

Lappeenrannan Vapaaehtoinen Palokunta ry on Etelä-Karjalan vanhin palokunta. Se on perustettu 14.6.1879. Yhdistyksemme on myös Lappeenrannan vanhimpia yhtäjaksoisesti toimineita järjestöjä.

Toimintamme keskipiste on omistamamme uusi rakennus, osoitteessa Ratakatu 43, Lappeenranta.

Pelastustehtävät ja toiminta sopimuspalokuntana

Yhdistyksemme tärkein tehtävä on osallistuminen sammutus- ja pelastustoimintaan. Sopimuksemme edellyttää hälytysosastolta jatkuvaa 10 minuutin lähtövalmiutta onnettomuustehtäviin vahvuudella 1 + 3.

Yhdistys koostuu neljästä eri osastosta, joihin voit tutustua "osastot ja toiminta" -sivuilla.

Muut palokunnan palvelut

Palokunta tarjoaa kansalaisille myös muutakin toimintaa ja palvelua, kuin pelkkä "tulipalojen sammutus". Me pidämme turvallisuus- ja alkusammutuskoulutuksia ja turvaamme mm. yleisötapahtumia. Näin ennaltaehkäisemme onnettomuuksia ja vaaratilanteita.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan alkusammutuskoulutusta yrityksellesi, organisaatiollesi tai vaikka taloyhtiöllesi tai olet järjestämässä yleisötapahtumaa, johon haluat palo- ja pelastus, sekä ensivastekoulutettua henkilöstöä, niin ota reilusti yhteyttä lappeenranta@vpk.ekpelastuslaitos.fi!

Olemme mukana myös Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (VAPEPA) toiminnassa ja tarvittaessa osallistumme mm. kadonneen henkilön etsintään poliisin pyynnöstä.

Harjoitusaiheena kaasuvuoto